Texas Hold’em

De flesta känner nog till Texas hold’em vid detta lag. Det är det mest populära pokerspelet idag och har varit det sedan bra länge tillbaka. Men för alla som inte är bekant med spelet kommer här en snabb genomgång!

shutterstock_26156467

Texas hold’em kallas på engelska för ett “community card” spel. Detta betyder att en del av korten som är med i spel delas av alla spelare. I Texas hold’ems fall är detta specifikt 5 kort.

Innan man dock delar ut några kort alls använder man sig av blinds, eller mörk på svenska, insatser som måste göras innan varje hand. Det finns två mörka, en liten och en stor. Den stora mörk lägger in summan som behövs för att vara med i handen och den lilla mörk lägger in halva denna summa. Efter en hand går dessa positioner vidare ett steg till höger, vilket betyder att stora mörk blir lilla mörk i näst hand.

En runda ser sedan ut som följande:

  1. Lilla och stora mörk lägger in marker och varje spelare får två kort.
  2. Personen till vänster om stora mörk synar, höjer eller lägger sig. Detta går sedan runt bordet till dess att stora mörk fått gjort detta beslut.
  3. Om två eller fler spelare fortfarande är med lägger man ut tre kort mitt på bordet och den som var lilla mörk väljer mellan att checka, satsa eller lägga sig, följt av de andra spelarna.
  4. Om två eller fler spelare fortfarande är med lägger man ut ett fjärde kort på bordet och en ny runda satsningar görs
  5. Om två eller fler spelare fortfarande är med lägger man ut ett femte och sista kort på bordet och en ny runda satsningar görs.
  6. Om två eller fler spelare fortfarande är med visar alla som är kvar sina kort och den som bildat den bästa handen på fem kort av sina två och bordets fem vinner potten.

Väldigt många spelar Texas hold’em på nätet idag och känner man för att prova på det kan sajten Poker.se guida en vidare. När man börjar är det rekommenderat att man försöker spela gratisversioner först, för även om man sedan tidigare är bekant med Texas hold’em kan det vara en helt annat upplevelse att spela det på nätet.