Kortspelsfavoriter

I vår superdigitala värld så tänkte vi idag dra till med att berätta om två stycken klassiska väldigt icke-digitala spel, som visserligen har kommit att bli digitaliserade nu.

Kort i hand

Spelen vi har tänkt berätta om idag är Poker och Blackjack, två spel som är ett bevis på att kvalitet verkligen håller oavsett vilken form det antar. Teorin kring detta fungerar även på musik – är det en bra låt så blir den bra oavsett om den görs i death metal-tappning eller i dansbandstappning. Blackjack och Poker är två mycket gamla spel som har kommit att bli oerhört populära även i digital form – kanske framförallt Texas Hold’em poker på nätet som när den slog igenom, slog världen med häpnad och fick en slags renässans som spel.

Nu tänkte vi bara kort presentera premisserna för spelen, som båda två återfinns på de flesta större onlinecasinon på marknaden idag.

Poker

Poker har efter sin renässans kring millennieskiftet kommit att bli ett av världens mest spelade spel. Det är den form som kallas Texas Hold’em som har kommit att bli det spel som är mest populärt att spela. Till skillnad från klassisk femkortspoker så får varje spelare i denna form bara två egna kort, som under spelet tillsammans med “communitykorten”, det vill säga kort som alla spelare får nyttja, ska användas för att få den bästa handen och således vinna den pott som blivit till av spelarnas satsningar.

Blackjack

Blackjack, eller tjugoett som det också kallas i Sverige och Frankrike, där det också härstammar ifrån. Spelet är mycket enkelt och går ut på att du drar kort från korthögen och ska med dina dragna kort hamna så nära 21 som möjligt. Får du en siffra högre än så, ja då blir du tjock och har förlorat spelet. Stannar du på en lägre siffra och dealern kommer närmare 21 än dig – då har du också förlorat. Du vinner om du får Blackjack (klätt kort och ess), eller kommer närmare 21 än dealern.