Årets favoritspel

Nu ska vi inte gå händelserna i förväg, vi är ju fortfarande i september månad så ännu återstår ju tre månader, eller om man så vill – ett kvartal, av 2014. Men med den brasklappen så utser vi nu årets bästa spel.Och för sakens skull så tänkte vi välja spel ur de vanligaste kategorierna vi brukar skriva om, nämligen FPS-spel, Onlinespel och Racingspel. Spelen presenteras kortfattat och därefter så visar vi en video på hur spelet ser ut. Med några undantag så har vi för övrigt valt de spel som fått pris på Dataspelsgalan.

FPS-Spel

Vinnaren av årets FPS-spel i år blir spelet Bioshock Infinite som är utgivet av 2K Games. Kortfattat så går spelet ut på att man som Pinkertonagenten Booker DeWitt ska försöka rädda en kvinna vid namn Elisabeth, som sitter instängd . Spelet utspelar sig i den fiktiva staden Columbia och året är 1912. Det som dock är lite speciellt är att staden där fröken Elisabeth sitter instängd, är en flygande stad som är skapad som ett projekt som den amerikanska regeringen lurats att genomföra.

Onlinespel

Den mest diffusa kategorin i detta sällskap är den som vi kallar för Onlinespel. “Duuh” kanske några av er tänker nu, för det innefattar ju nästan alla spel och i alla olika kategorier. Det vet vi, men vi ville helt enkelt ha med denna kategori utifall att det fanns något spel som inte fick plats i någon annan kategori som vi ville ha med.Hursomhelst så är vinnaren i denna kategori ett spel som heter så flott som Starburst, som vars skapare är Net Entertainment. Spelet tillhör kategorin slots, eller spelautomater och är mycket trevligt med sin energi och färg. De som spelat Candy Crush får säkerligen lite flashbacks om de tar sig an Starburst. Ser man på sajter som vanligen recenserar spel på onlinecasinon så läser man inte sällan att detta förmodligen är den bästa slot som finns på marknaden just nu. Vi håller med. 

Racingspel

Need for Speed: Rivals heter spelet som vinner kategorin årets racingspel. Need For Speed som egentligen knappast behöver någon närmare presentation, är som vanligt utgivet av Electronic Arts och är sig likt de tidigare spelen i spelserien. Du väljer mellan att åka runt som polis eller som fartsyndaren som måste hålla sig undan lagens långa arm.Spelet, som utspelar sig i staden Redview County har ett liknande upplägg som föregångaren Need for Speed: Hot Pursuit 2010. Att det ändå är så pass likt som förra spelet gjorde att det var nära att falla på målsnöret, men tack vare den snygga grafiken och stora valfriheten i spelet så tar det hem förstaplatsen.