Nu släpps första CoD-spelet för nextgen

Sedan Call of Duty 4: modern warfare släpptes 2007 har Call of Duty varit den dominerande spelserien på marknaden där varje nytt spel i serien innebar ett nytt försäljningsrekord.

Ett par kvinnor spelar spel

Nu är det dags för nästa installation, Call of Duty: Advanced Warfare. Detta blir det första spelet i serien som är utvecklat med fokus på den nya generationens konsoller, Playstation 4 och Xbox one.

Spelet utspelar sig i framtiden, närmare bestämt år 2054. Detta är något som lämnar sina spår på flera plan. Dels i spelets design där klassiska HUD element istället har placerats som holografiska displayer runt de vapnen man använder.

I spelet följer vi en soldat i USAs marin som tappar sin arm under ett slag mot Nordkorea i Seoul, Sydkorea. Efter det blir han omhändertagen och blir en del av “The Atlas Corporation”, världens mest kraftfulla privata militärföretag. Företagets VD och grundare spelas av välkända Hollywood och scenskådespelaren Kevin Spacey. Företaget ger sedan honom tillbaka sin arm i form av en extremt avancerad protes.

Under tiden blir världen hotad och attackerad av en terroristgrupp som kallar sig själv KVA. Gruppens är orolig för världens teknologiska utveckling och använder hemska medel för att stoppa den.

Spelet har fått generellt höga betyg och hyllats för hur nyskapande det är i förhållande till de tidigare spelen i serien.