Roliga spel online

Spelkonsolerna har fått tillgång till nätet sedan flera år tillbaka. Nu när vi köper ett spel till Xbox eller Playstation har vi alltid alternativet att träffa andra från hela världen som har köpt samma spel och spela tillsammans. Men vi vill inte att onlinespelen ska försvinna bara för att man kan koppla upp sig via konsolerna. Spel som bara ligger i etern kan vara minst lika underhållande och bra. Vi tänkte ge några exempel på roliga speltyper som du kan hitta massvis av på nätet.

First person shooter (FPS)

Förstahandskjutningsspel har funnits länge och vi verkar inte sluta gilla dem. Spel som Counter Strike tog spelandet till en ny nivå. Det är också ett av spelen som finns med i e-sportvärlden och spelas i DreamHack. Spelet började som en modifikation till Half-Life men fick snabbt sitt eget liv och släpptes som ett eget spel strax efter framgångarna började.I sådana här FPS-spel ser man ut sin karaktärs ögon. Det enda man brukar se av sin karaktär är händerna och möjligen fötterna. Man kan endast se det man själv väljer att kameran ska visa istället för att se allting uppifrån för att visa omgivningen. I FPS är det därmed lättare att smyga sig på motståndaren och samtidigt svårare att hitta motståndaren.

Pusselspel

Här tänker vi mest på kluriga spel där man ska hitta olika saker på en bild, så kallat “hidden object games” eller “HOG”. Big Fish Games har ett stort utbud av HOG. Dessa spel var förr ganska monotona men spelserier som Mystery Case Files har skapat bra historier som man nystar upp genom att lösa pusslen och hittar objekten som tar en vidare i handlingen.Det handlar ofta om stillbilder som är vackert ritade med många detaljer. Mystery Case Files har gått lite längre och skapat spel med riktiga personer som placerats framför stillbilderna. Det har gjort spelen mer levande och det är mer belönande att försöka hitta den där hammaren som gömmer sig någonstans på bilden.